top of page

Vdahnite novo življenje staremu nakitu: predelava zlatega nakita v unikatni kos z individualno zgodbo

Predelava zlatega nakita ohrani prav to, kar je najbolj pomembno – pomen, ki ga točno ta kos nakita vsebuje za vas, a mu damo novo podobo in prilagodimo sodobnemu dizajnu.


Nakit je že od davne zgodovine več kot le okras; izraža statusni simbol, predstavlja način samoizražanja in je cenjena dediščina, ki se prenaša iz roda v rod. Skozi čas se vaš okus in stil spreminjata in kmalu lahko ugotovite, da vam nekoč oboževani kos ne ustreza več.

Da se na njem ne bi nabiral prah, se lahko odločite, da svoj stari nakit predelate v nov unikaten kos, ki pripoveduje staro in novo zgodbo.


Predelava zlatega nakita v novo unikatno zapestnico.
Zlata zapestnica pred in po predelavi.


Ohranjanje simbolne vrednosti skozi sodobno oblikovanje


Nakit ima pogosto simbolično vrednost, ki presega njegovo materialno vrednost. Ne glede na to, ali gre za ogrlico podedovano od babice, tetino vintage broško, zapestnico, podarjeno na pomemben rojstni dan ali pa prstan iz vaše mladosti, so ti kosi prežeti s čustvi, spomini in pomenom.

 

Star nakit lahko le posodobimo, vključimo dodatne kamne in kovine ali pa mu popolnoma spremenimo obliko. Predelava zlatega nakita lahko vključuje taljenje kovine, da se oblikuje nova osnova, menjavo kamnov ali združevanje različnih kosov. Možnosti so resnično neskončne, najbolj pomembno pa je, da vam preoblikovani izdelek stilsko odgovarja.


Predelava zlatega nakita iz poročnih prstanov v nov Enigma prstan.
Poročni prstani so zdaj njen nov Enigma prstan.

Umetnost predelave nakita


Proces predelave zlatega nakita je prefinjena umetnost. Zahteva tehnično znanje in spoštovanje izvirnega kosa pri predelavi. Z Jakom tesno sodelujeva s strankami, da bi razumela zgodbo starega nakita, ki ga je potrebno predelati. Resnično nama je pomembno, da se ohrani osnovni namen in pomen. Ustvariva unikaten kos, ki spoštuje zgodovino, obenem pa sprejema spremembe in prihodnost.



Predelava poročnih prstanov: Nov začetek


Poročni prstani so morda najbolj oseben in intimen kos nakita. Z rastjo in razvojem odnosa zakoncev se lahko zgodi, da prstani ne simbolizirajo več njunega zakona. Da poročni prstan še vedno izraža zaobljubo, ga lahko predelamo in s tem obdržimo simboliko, hkrati pa izkažemo razvoj in napredek v odnosu.



Predelava zlatega nakita iz starega obeska.
Babičin obesek v prenovljenem sijaju.
Nadaljevanje zgodb

Čar predelave zlatega nakita je podaljšanje njegove življenjske dobe, v novi obliki lahko pove več zgodb, združi več spominov in s seboj nosi globoka čustva ter zgodovino.

 

Trajnostni način življenja je vse bolj pomemben, zato je predelava nakita tudi zavestna izbira. Predelava nakita je način, kako ceniti to, kar že imamo, slaviti preteklost in se veseliti prihodnosti. Zgodbe tako postanejo večne.




S preoblikovanjem starega nakita mu vdihnemo novo življenje in ustvarimo kose, ki so globoko osebni, prežeti s pomenom in pripravljeni, da jih boste z veseljem nosili v prihodnosti.

Comments


bottom of page